Teatterin syksyä vuonna 2012

Taas on menossa teatterin syksy kun kaikissa maamme kunnissa yritetään kilvan päästä vaikuttamaan oman kuntansa asijoihin.

Minäkin halua omalta kunnaltani konkreettisiä muutoksia, ennekuin vaiken iäksi päiviksi ja vielä tulee sekin päivä joskus kun en ole enää mitään vaatimassa.

Vaatimus listani on melkoisen pitkä niin on kyllä myös muillakin kuntani muilla ehdokkailla, vaikka osa meistä ehdokkaista ei edes halua olla juurikaan esillä näissäkään vaaleissa, ajatellaan että hiljaa hyvä tulee.

Ensimmäinen ehtoni on seuraavanlainen kun oma kuntani ei kykene järjestämään edes peruspalveluja kaikille kuntalaisille tasapuolisesti niin ne tehtävät annettaisiin suosiolla osaviin käsiin.

Ikuisuus asijoita tästä kunnasta löytyy ja meidän kuntalaisten terveyskeskuspalvelut ovat yksi niistä, eivät ne edes täytä kuntalaisten toiveita ja moni kuntalainen onkin joutunut toteamaan käyntinsä jälkeen käyneensä vain arvauskeskuksessa.

Mikäs nyt avuksi tähänkin vaivaan non jos sen kaiken minä saisin yksin päättää niin on päätökseni seuraavan kaltainen, kääntyisin ensitilassa eduskunnan puoleen jotta saisimme kaikkia kuntia koskevan lain, jossa vasta valmistuneista lääkäreitä velvoitaan palvelemaan virkasuhteessa kuntaan vähintään viisi vuotta.

Muistakaa nyt tämä ei kukaan ole valmis lääkäri suoraan koulun penkiltä tulonsa jälkeen ja vielä senkin jälkeen ei kaikista tule edes konitohtoria kummempaa lääkäriä, vaikka kuinka hänellä olisi lääkärin koulutus ja paperit.

Vanhuuspalvelussa olemme täysin ymmällään jälleen kerran kun yksi puolue eduskunnassa päätti kokeilla kepillä jäätä ja sai tahtonsa yksin läpi, siihen paikkaan olisi pitänyt jo hallitus erota ja järjestää uudet vaalit, olisi minun mielipide ollut silloin.

Mitä se tälläinen demokratia oikein on kun yksi hallitus puolue voipi kävellä enemmistön mielipiteen ylitse, saisivat hävetä ne viisi puolueta jotka alistuivat laen voimaan tulemiselle.

Suomussalmen kunnassa Ämmänsaaressa Kiannonkadulla on myös kirjasto ikävin paikka nuorisolle ja minulle.

Nuorten syrjäyttämisestä ei vastuuta ota kukaan se vain on turhaa ajanhukkaamista turhilla kommenteilla kaikissa tiedotus välineissä koko maassa, eikä pelkillä sananllisilla asiantuntemuksella ole merkitystä, miksei kukaan halua sanoja muuttaa syrjäytymisen estämiseksi puheitten sijasta.

Tämän kesän aikana, vielä syksylläkin kävin kunnan kirjastossa ja tapasin siellä energisesti huipulla olevaa nuorisoamme niin iloista, nauttivaa ja niin reipasta nuoren miehen alkua, joka pysäytti minut lähi etäisyydelle seuraamaan tietokoneilla pelaavia nuoriamme. Ei voi muuta sanoa kuin että pojat on poikia kuten minunkin nuoruudessa olivat kun omin silmin ja korvin joudui sen toteamaan.

Ikäväkseni voin vain todeta tosi seikkoja tapahtuneesta nuorisoa puolustaessani, tuli kirjaston henkilökunnan mielipide jolla poistettiin tietokoneista pelit ja samalla saatiin nuoriso omille teilleen syrjäytymään vanhempien ihmisten toimesta.

Tiemme eivät ehkä koskaan kohtaa tämän elämykseni jälkeen kirjastolla nuorten kirjaston käyttäjien ja minun välillä, minäkin sain niin paljon tarpeeksi suomussalmen kirjastoa että menin maanantaina 24.09.2012 ennen kello 16 kirjastoon ja palautin kirjasto korttini lopullisesti. Koska kirjastoni ei kyennyt antamaan minulle väliaikaisesti sellaista palvelua jota olisin tarvinnut vielä tämän viikon ajan. Koska nettiyhteys ei vieläkään toimi täällä jumalani selän takana Kiannanniemellä.

Seppänen Eero Antero

kunnallisvaaliehdokas kd.